21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Pstruh na bylinkách

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
česnek 6-8 stroužků
tymián
rozmarýn
zázvor mletý
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě, dobře omyjeme a nasolíme. Necháme alespoň hodinu odležet. Ryby osušíme papírovým ubrouskem, potřeme ze všech stran i uvnitř prolisovaným česnekem, okořeníme tymiánem, rozmarýnem, špetkou sušeného zázvoru a pepřem. Dovnitř každé ryby vložíme plátek špeku a osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s plátkem citrónu, teplou zeleninou a brambory nebo bramborovou kaší.

Teplá zelenina:
Cuketu a mrkev nakrájíme na kostky nebo plátky, orestujeme na trošce olivového oleje, osolíme, přidáme bazalku a podlijeme trochou vody. Podusíme cca 5-7 minut, až se voda odpaří. Přidáme stroužek prolisovaného česneku, promícháme, necháme prohřát a podáváme.


 


RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - Vánek

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...